HOME | ZOMER | WINTER | ROUTE | BESCHIKBAARHEID | CONTACT | PRIJZEN | LINKS | WEERBERICHT
 

 

APPARTEMENT 1

APPARTEMENT 2

APPARTEMENT 4

 

plattegrond dorp

 

plattegrond dorp

Haus Stefanie, Ganghoferstrasse 43, 6632 Ehrwald

Routebeschrijving.

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland naar Ehrwald te rijden. Onderstaand de door ons gebruikte route met enkele variaties aangegeven. De totale afstand is rond de 875 km vanaf Hilversum gerekend.

In principe gebruiken wij altijd de grensovergang Venlo via Arnhem/Nijmegen over de A73 en A67 (afrit 41), om daar de A61 op te gaan richting Monchengladbach.   De A 61 blijven volgen tot Hockenheim. Hiervandaan zijn er twee mogelijkheden, via de A6 richting Heilbronn of via de A5 richting Karlsruhe.

Wij kiezen altijd voor de A6 richting Heilbronn. (De A5 richting Karlsruhe beschrijven we als "variant 1")

De A6 volgen via Heilbronn en vervolgens richting Nurnberg/Munchen. Soms wordt ook Ulm al aangegeven.

Bij Autobahnkreuz Feuchtwangen/Crailsheim gaat u de A7 op richting Ulm/Kempten. Deze weg blijft u volgen totdat de snelweg ophoudt.

Bij de T splitsing gaat u rechtsaf, richting Fussen/Reutte . Vaak ook aangegeven met Tirol/A

Bij Fussen richting Reutte ( 179 ) U passeert de grens nadat u door een tunnel bent gereden.

U volgt de 179 richting Fernpass/Insbruck tot de afslag Lermoos. De afrit heeft een gevaarlijke bocht naar links en vervolgens weer naar rechts. Aan het einde van de afrit rechtsaf richting Lermoos. De weg door Lermoos vervolgen richting Ehrwald . Bij Ehrwald aangekomen rechtsaf (het dorp in) en de hoofdstraat blijven volgen tot een Y-splitsing na de Spar, hier links aanhouden richting de kerk. De weg volgen richting de Ehrwalder Almbahn   (aangegeven op gele bordjes), de weg gaat wat bochten maken, maar gewoon blijven volgen totdat rechts een wit kapelletje staat, links ziet u Haus Stefanie huisnummer 43.

 

Er zijn ook andere mogelijkheden

Variant 1

Voorbij Hockenheim (Autobahnkreuz Walldorf) kunt u ook kiezen voor de A5 richting Karlsruhe. Daarna de A8 via Pforzheim-Stuttgart-Ulm .

Vervolgens de A7 (Autobahnkreuz Ulm Elchingen) richting Memmingen/Kempten. De A7 blijven volgen totdat de snelweg ophoudt.

Variant 2

Deze variant is een middenweg tussen de eerder genoemde wegen. Voorbij Heilbronn (Autobahnkreuz Weinsberg) kunt u ook richting Stuttgart en vervolgens via de A8 richting Ulm/ Munchen. Ook dan weer via de A7 richting Memmingen/Kempten totdat de snelweg ophoudt

Onderstaand treft u nog een alternatief voor het laatste stuk. Soms is dit een optie om de drukte voor de tunnel te ontlopen. Er zijn echter veel mensen die dit alternatief kennen.

In plaats van de A7 tot het eind te volgen kunt u ook afrit 137 Mittelberg/Nesselwang nemen. De 309 volgen richting Reutte (Oostenrijk). Van Reutte de 179 richting Fernpass/ Insbruck en vervolgens weer de afrit Lermoos/Ehrwald nemen. Verder zoals boven beschreven.

Goede reis.

Via www.anwb.nl kunt u doorlinken naar de ADAC voor recente informatie over drukte op de wegen en eventuele wegwerkzaamheden. Hierop kunt u dan uw route aanpassen.

Voor het stukje in Oostenrijk is geen vignet nodig. Mocht u in Oostenrijk verder willen dan zijn voor de snelwegen tolvignetten te koop bij de ANWB, of in Oostenrijk zelf. Ook bij de ANWB te verkrijgen voor leden is routekaart Midden en Zuid Duitsland, waarop het grootste deel van de route (en de varianten) te vinden is.

Sneeuwkettingen bent u verplicht mee te nemen en winterbanden zijn i.v.m uw aansprakelijkheid aan te raden. In Oostenrijk is een EHBO set en veiligheidsvest voor iedere inzittende in de auto verplicht.

Route informatie Ehrwald website

 

 

     
Haus Stefanie, Dr. Ludwig Ganghoferstrasse 43, 6632 Ehrwald